16 maj 2011

Dag 2 - På tur på St. Thomas

Alle de her haner som vi så i går er ikke helt enige om hvornår solen står op. Der blev galet på livet løs fra kl. 4 til kl. 8. August var som sædvanlig også tidligt oppe så vi nåede en tur i poolen inden vi skulle have morgenmad. Vandet var lidt koldt så det blev en kort fornøjelse.

Vores værtinde Beth fortalte at der ikke ville ankomme krydstogtskbe hverken torsdag eller fredag denne uge så det ville være nemt at komme til i downtown.

Vores plan blev at køre en tur rundt på øen, finde en strand, hvor vi kunne få en dukkert og spise vores madpakke og så derefter tage ind til Charlotte Amalie.
Selvom vores kort viste stortset alle vejene var det ikke nemt at finde rundt. Det var som om det ikke helt passede sammen så vi kørte lidt længere rundt en vi havde regnet med. Vi fandt heller ikke det udkigspunkt som vi gerne ville havde set. Men så så vi så meget andet.

Vi besøgte øerne lige før den "lille" regntid så det var meget tørt mange steder.
Det bliver ikke koldere end 26-28 grader om dagen på noget tidspunkt af året. Om sommeren er der et par grader varmere. Men det betyder bare at det er nogle helt andre planter og træer man ser. Mange af træerne havde visne blade hængende samtidig med at der var nye skud. Der er mange farverige blomster og et hav af palmer. I vinterhalvåret er der mere frodigt og grønt. De falmer lidt henimod regntiden.

Vi fandt en lille strand og der var stortset ikke andre end os og et par enkelte andre. Vandet var dejlig varmt og nemt og komme i. Man glemmer helt hvor dejligt det er at bade i havet.

Efter at havde nydt udsigten en times tid tog vi tilbage til byen. Parkering var ikke nemt. På den største offentlige parkeringsplads var de igang med at sætte boder op til karnevallet! En lokal dame sagde vi bare kunne holde på en af taxapladserne. Der var ikke så travlt i dag der der ingn skibe var. Så det gjorde vi og håbede på at den stadig ville være der når vi kom tilbage.

Gåturen i byen blev præget af at alle museer stortset kun er åbne om fomiddagen. Det burde vi nok have undersøgt, men det gjorde vi ikke. Vi så flere af de fine historiske bygninger udefra og Fort Christian var under renovation på ubestemt tid. Der er sikkert ingen penge i et dansk monument, vis gode lokation ville være et prima sted for flere smykkeforretninger til krydstogtsgæsterne. Langt de fleste af de turiser der kommer til St. Thomas kommer for at se strandene og for at handle billigt.

Vores værter lavede aftensmad torsdag, fredag og lørdag så vi ville prøve og se om det var noget de kunne finde ud af. Vi spiste på deres overdækkede terasse og nød den fantastiske udsigt ud over vandet og byen. August kravlede rundt og undersøgte alle hjørner og underholdt de andre gæster.

Vi så ikke mange andre par med børn så der var rigeligt med opmærksomhed til den lille blonde blåøjede charmetrold.

Ingen kommentarer: