09 september 2008

Drumheller, AB

21-august 2008

Første dag på vores ferie. Vi er ankommet til Calgary. Informationsdamerne i lufthavnen har cowboy hatte på, så man ved man er kommet ud vestpå. Her er lidt køligt; kun 15 grader. Det begyndte ogsaa at regne lige da vi ankom.
Det bedste indtil nu er næsten bilen. Vi blev opgraderet til en hybrid uden ekstra charge. Vi er på vej til Drumheller og landskabet ligner ikke noget, vi har set før. Man kan se at der engang var en masse søer og floder. Vi har kørt omkring 100 km og antallet af biler vi har mødt, kan tælles på to hænder. Vores B&B er lidt udenfor Drumheller. Vi skal bo på Silver Fox B&B ved Dave. Morgenmaden er ikke inkluderet men det er billigt….


22. august - Dinosaur museum

Den største attraktion i Drumheller er deres Dinosaur museum. I dette område er der fundet flere fossiler end noget andet sted i verden. Det er alt her er. Vi var dinosaur museum hele dagen. Museet lå lige midt i dalen. Det ret nyt og udstillingerne var flotte. Det var et arbejdende museum, hvor forskere stadig udgravede nye fund. Vi kunne se dem arbejde bag glasvægge.
Det var en rigtig flot dag, og vi fik taget en masse billeder. Det var ret utroligt at tænke på at der på markerne gik dinosaurer og at området lignede mere Florida. De eneste dyr, der har overlevet dinoerne er krokodillerne. 99 % af alle dyr, der ar gået på kloden allerede uddøde.


23. August - Dinosaur Provincial park

Vi besluttede os for at køre ned til en nationalpark 100 km syd før Drumheller. Det er i denne park, at de fleste fossiler er fundet, og man bliver stadig ved med at finde nye fund. Kun en lille del af parken var offentlig tilgængelig. Man kunne booke sig ind på guidede ture, men vi var for sent ude.
På vejen holdt vi et pitstop ved en hængebro, der går over Red Deer River. Vandet så flot ud på afstand, men da vi kom tæt på, kunne vi se hvor mudret det er. Området her var engang brugt til at udvinde kul, men alle miner er nu lukket ned. Det her land er så sindssygt stort. Vi har kørt næsten 75 km uden at se nogen byer. Her er marker lige så langt man kan se og det er fladt og vejen fortsætter ligeud i horisonten. De flest andre biler vi har set, er store pick up trucks hvor chaufføren har cowboyhat på.

------

Nu har vi så brugt de sidste 6 timer i parken, og det var bestemt køreturen værd. Det her badland landskab er utroligt smukt. Det ligner ikke noget vi har set før. Hele oplevelsen at køre på prærien, og så pludselig ud af det blå kører man ned i en dal, der minder om et månelandskab. Det var meget varmt at gå rundt. Vi nåede alle fem stier og drak fire liter vand. På en af stierne var der en demonstration af en udgravning. Der var bygget glasvægge omkring og det virkede meget autentisk. De forstenede knogler dukker nærmest op af sig selv efterhånden som regnen skyller sandstenene væk
Vi så forresten en flok bisoner på vej dertil.

Ingen kommentarer: