10 september 2008

Golden, BC

24-august – Køretur mod the Rockies og Golden, BC

Efter ca. 450 km er vi nået til vores andet stop på turen. De sidste fem km blev kørt op ad bakke på en grusvej. Vi er langt fra det meste.
Første advarsel: der er bjørne. Vi har ikke set nogen på vores side af vejen, men der blev observeret en grisly bjørn ikke langt herfra i juli. Vi har nu ikke set nogen endnu.
Det er et rigtigt fantastisk sted, det eneste er myggene. I løbet af et par minutter havde jeg fået de første otte stik. Vi har fået en hel hytte for os selv. Det er ren luksus. Køleskabet er fyldt op så vi selv kan lave morgenmad.

På vej hertil kørte vi gennem Calgary igen før vi nåede til bjergene. Det er et flot landskab og det er en sjov fornemmelse at køre fra den flade prærie ind i bjergene. Der er en del trafik, men det glider hurtigt da der er motorvej helt til Lake Louise. Nationalparkerne ved godt hvordan de skal tjene penge. Det koster os omkring 20 cad per dag for os begge. Banff er dem første by man kommer til. Her er rigtig mange turister. I Banff så vi Bow Falls og det er her vi første gang støder på den turkis farve som næsten alt vandet har i dette område. Vi så også Cave Springs. Det er en varm kilde, som blev grundlaget for at lave en nationalpark. Vandet pibler ud fra bjerget. Det er omkring 40 grader varmt og det har en meget stærk lugt af svovl. Naturen omkring kilderne består af planter, der normalt gror under varmere himmelstrøg. Men det kan klare sig fordi sneen her ikke bliver liggende. Om foråret er der orkideer der blomstrer. Vi fortsatte turen op mod Lake Louise. Her var også rigtig mange mennesker. Så snart man bevæger sig lidt væk fra det første udkigspunkt tynder det dog lidt ud. Vi har medbragt sandwichs og pastasalat, som vi spiste på en skrænt med udsigt over gletsjersøen. Bare vent til I ser billederne


25- august - gåtur i Yoho

I dag tog vi ind i Yoho national park. Vi har gået omkring 18kmog det har taget over 7 timer. Nogle af de stier vi har gået på var meget store udfordringer. Undervejs så vi Takkakaw Falls, Twin Falls og Laughing Falls. Vi er godt trætte og benene gør lidt ondt. Men det var turen værd. Det er et flot landskab.
Vi har i dag set to rådyr, to bjerggeder, en mus, nogle fugle og en marmot
Det regnede det meste af dagen og temperaturen lå mellem 10 og 13 grader. Rigtigt råkoldt, men vi gik os til varmen

26-Aug - White water rafting på Kicking Horse River

Og ja vi var begge to af sted. Vi havde booket mellem turen, men endte med at udvide så vi fik hele den nederste del af floden med. Det var sjovt og til tider ret vildt. Der blev udleveret våddragter, hjelme osv. og det hele var meget kontrolleret. Vi følte os i gode hænder. Efter vores tur, kørte vi endnu engang ind i Yoho for at se Spiraltunnellerne og Emerald Lake.
Vi handlede lidt ind til aftensmad og Jesper lånte grillen der hvor vi bor. Det var rart at få lidt hjemmelavet mad før en gangs skyld.

Ingen kommentarer: