13 juni 2011

Dag 7 - Cruzan Rum og en snorkel tur

Vi troppede op ved øens rom destilleriet kl 10. Vi var de første og guiderne havde ikke travlt. Vi var helt sikkert kommet alt for tidligt. Men vi fik da en lille rund tur som tog cirka 15 min.
Men det var nu interessant nok. Carribien er kendt for deres rom. Det var det eneste man stortset drak i gamle dage. Derfor var det lidt underligt at produktionen var splittet lidt ud, alt efter hvad der bedst kunne betale sig. De avler ikke sukkerrør længere i vestindien, derfor får de melassen(sukkerrørene) fra en af nabo øerne. Tønderne som det lagres i var gamle Jack Daniels tønder. Det hele sendes så til USA og helt på flaske. Der var der en skatte fidus ved.

Efter guide turen endte man selvfølgelig i baren, var man kunne smage lidt på sagerne. Og det smagte skam godt, bare en skam at jeg skulle køre og kl. var 11. Vi købt lidt, bl.a. en 12 års rum. Man kunne også købe rom med smag. F.eks. ananas, vanilie, jordbær osv.
I øvrigt er rom ret billigt, flaskerne starter ved 8 dollar, 45 dkr.
Vi løb ind i en dansk guide lige da vi skulle til at smutte. Så der må være nogen danske turister.

Bagefter tog i tilbage til hotellet, hvor vi skulle snorkle på det rev der lå lige uden for hotellet. Der var en lille strand, hvor der var alt for mange sten til at man kunne bade. Derfor var der også en lille pool. Og selvfølgelig en bar.
Dykningen var helt fantastisk, jeg havde aldrig troet der kunne være så mange forskellige fisk lige udenfor vores hotel værelse. Det var lige som at se et akvarium fuld af farvestålende fisk. Her svømmede man altså bare rundt mellem dem, de var kun et par meter væk. Vandet er temligt klart, man kunne nemt se 10-20 meter.
I af os skulle jo blive tilbage og lege med August. Det så den pensionerede kaptain der stod i udlejningsbixen. Han kom over tilbød at han i morgen ville kigge efter ham mens vi dykkede sammen. Det glædede vi os til.

Aftensmad spiste vi på vestindiens eneste bryghus i Christianssted. Men det var nu lidt en tam fornøjelse. De skulle nu bare holde sig til rommen. Men flot udsigt over havnen.

Ingen kommentarer: