13 juni 2011

Dag 8 - Sukkerplantage Museum og endnu en snorkeltur

August stod som sædvanligt op kl. 5.30, frisk og frejdig. Men han er nu helt fjollet med vores King size seng, som hujer rundt i. Vi kom igen afsted rigtig tidligt. At komme afsted tidligt betyder også at man ryger ind i rush-hour trafikken. Lidt sjovt at selv i "paradis" skal man også sidde i bil-kø.

Vi startede på Whims sukker møller museum. Her blev vi guidet rundt af en gamle dame som fortalte om gamle dage. Det var ret spændende og selvom man godt kan blive pinlig over hvordan danskerne udnyttede slaver. Hun fortalte at danskerne de første år intet anede om, hvordan man holdte slaver. Det betød at de ikke fik det udbytte de havde håbet på. Men så tog de over til franskmændende og fik lidt staldtips. Så kom der ellers andre boller på suppen. Ca. 130 år holdte vi slaver og dyrkede sukkerrør. Da de blev fri døde sukker dyrkningen ud da det blev for dyrt med alle de lønninger. Samtidigt havde man opdaget sukkerroen, som var meget billigere at dyrke.

Efter en madpakke smuttede vi hjem til hotellet, hvor vi tog vores snorkel tur sammen. Det var helt fantastisk. Vi så en havskildpadde, en stime på 100 vis af store lilla fisk og vandet var mere bedre end dagen før. Vi blev ved så længe at vi helt glemte den gamle mand kiggede efter August. Da vi kom tilbage var de stadig gode venner og August havde stortset ikke lagt mærke til at vi var væk. Det var et af højdepunkterne på turen.

Ingen kommentarer: